3 gode køb til dig og din hund

By:

En hund er en stor investering – ikke nødvendigvis økonomisk, men fordi du skal lægge rigtig meget tid og kræfter i den. Det er et nyt familiemedlem, der skal tages af, og derfor giver vi dig her bud på, hvordan du får en bedre hund og bliver en bedre hundeejer.

Overvej at trimme hunden selv

Hundeklip er en post, som rigtig mange glemmer, når de får hund. Man snakker meget om potentielle dyrelægeregninger, men hundeklip kan meget hurtigt koste et par tusinde kroner om året. Hvis du gerne vil spare penge på den her front, bør du derfor investere i en hundetrimmer og lære at gøre det selv. Det er vigtigt, at hunden bliver bekendt med trimmeren fra hvalp, så den ikke piber og løber væk, hver gang maskinen brummer i nærheden.

Køb et snusetæppe

Det er faktisk ikke løb og lange gåture, der gør hunden mest træt. Det er, at den får lov til at snuse, for den bruger utroligt mange kræfter, når den kan få lov til at bruge sin lugtesans. Derfor er et snusetæppe en god investering. Du gemmer godbidder i tæppet, og så skal hunden snuse sig frem til, hvor godbidderne gemmer sig i tæppet.

Tag til basal hundetræning

Hvis du ikke har haft hund før, bør du tage din hvalp til træning. I hvert fald for at både du og hvalpen lærer de grundlæggende adfærdsmønstre, og hvordan man kan påvirke den. Du kan typisk selv vælge graden af undervisning, så du selv kan bestemme, hvornår du ikke vil mere. Jo længere tid den går der, jo mere trænet bliver hunden, og det vil du sætte pris på, når den er voksen.

Posted in: Dyr