Red liv med en AED hjertestarter i lokalmiljøet

By:

En AED hjertestarter kan gøre forskellen mellem liv og død. Når et menneske får hjertestop, handler det om at give hjælp så hurtigt som muligt, og det gælder om sekunder. Udover kunstigt åndedræt og brystkompressioner, som de fleste kender fra førstehjælpslektionerne, kan en hjertestarter øge chancen for at lykkes med førstehjælpen.

En hjertestarter er en forholdsvis simpel maskine. Via elektroder, som placeres på patientens nøgne brystkasse, analyserer maskinen hjerterytmen. Hvis personen har hjertestop, kan der leveres et elektrisk stød, som kan genskabe den normale hjerterytme. Maskinen er indrettet, så den ikke kan give stød til raske personer, og er derfor sikker at bruge for unge såvel som voksne.

Alle hjertestartere er grundigt gennemtestede inden de sættes op. I de seneste år er der dukket flere og flere hjertestartere op i lokalmiljøerne, og det er med til at øge trygheden, samt sandsynligheden for, at et en person med hjertestop kan reddes.

Investér i tryghed og førstehjælp – køb en hjertestarter

Når du investerer i en hjertestarter, skaber du altså tryghed og sikkerhed. Men det er vigtigt at du sørger for, at hjertestarteren er offentligt tilgængelig. Mange butikker og erhvervsdrivende har sat hjertestartere op i de seneste år, men desværre ofte indendørs. Det betyder, at de er indisponible udenfor butikkens åbningstid – men folk får ikke kun hjertestop i dagslys.

Derfor kan du med fordel investere i et hjertestarterskab, som kan sættes op udenfor, og beskytter hjertestarteren mod det skiftende danske vejr. På den måde skaber du de bedste forhold og den største sandsynlighed for, at din hjertestarter vil komme til at gøre en forskel.

De fleste hjertestartere på markedet ligner hinanden i indretning og kvalitet. De kan alle sammen det samme, men det kan stadig være en fordel at overveje din investering grundigt. Ikke alle hjertestartere er lige nemme at betjene, og det kan f.eks. få betydning, hvis et barn skal benytte den.

Posted in: Førstehjælp