Varm op til fodbold: Kom godt i gang til foråret

By:

Venter du også spændt på, at fodbolden igen kan rulle ude hos dine lokale foreninger, så du igen kan få græs under fødderne? Så er du bestemt ikke alene, men du skal passe på med at starte for hårdt op, da det er utroligt nemt at få skader, når det er lang tid siden, at kroppen har været i gang på den måde. Vi kommer her med gode råd til dig.

Brug sportstape

Sportstape kan bruges til mange ting, men de kan blandt andet forhindre opstartsskader. Hvis du eksempelvis døjer med et dårligt knæ, kan du bruge sportstape til knæ, hvis du gerne vil mindske risikoen for, at en gammel knæskade popper op. Derudover kan det også bruges til opvarmning, hvor det kan hjælpe på den proces.

Varm godt op

Du har sikkert fået ørerne tudet fulde af råd om, hvad du ikke må gøre inden en kamp. Du må i hvert fald ikke gå direkte ind og skyde på mål, da det nemt kan give en forstrækning eller en fibersprængning. Husk derfor at varme godt op, og det gælder særligt dine baglår og din lyske, som er meget udsat, når du sparker til en bold.

Ikke træn for hårdt

Når kroppen skal vænne sig til, at du igen skal spille fodbold, så skal du ikke træne 7 gange om ugen med det samme. Start i stedet stille og roligt ud med 2-3 træningen om ugen maks (inklusive løbetræninger), da den gode form nok skal komme, men du kan forcere den. Kroppen vil gøre rigtig ondt meget hurtigt ellers.

Posted in: Sportstape