Sådan tager du din toast til næste niveau

By:

To stykker hvidt toastbrød, en skive mellemlagret skiveost og et stykke vandet hamburgerryg. Det er nok sådan, opskriften ville lyde hos de fleste, hvis de blev bedt om at beskrive, hvordan man laver en toast. Men med bare få justeringer, ændringer og tilføjelser kan du hæve din toast fra at være en hurtig snack til at være et decideret gourmetmåltid eller den perfekte luksusnatmad. Når du først har prøvet en rigtig god toast, går du aldrig tilbage.

Brødet

Brødet er enormt vigtigt, når du laver en toast. Drop det hvide, skiveskårede toastbrød fra supermarkedet, og gå i stedet ned til bageren og bed dem finde det lækreste surdejsbrød, de har. Eller endnu bedre – bag det selv. Sørg for at bruge et brød med en god, stor omkreds, så der kan være noget fyld i.

Dressing

Dressing i toast, tænker du? Dette er lidt af en game-changer. Indersiden af dine brødskiver skal nemlig smøres; den ene med en god dijonsennep, den anden med et moderat lag mayonnaise. Sammen med den smeltede ost skaber det en fantastisk synergi. Og husk at smøre ydersiden med smør.

Ost og skinke

Hvis du vil gøre ekstra meget ud af din toast, så køber du en hel hamburgerryg eller røget skinke, koger den og skærer den ud. Så kan du nemlig lave dejligt tykke skiver skinke til din toast. Gå ellers efter en god skinke og din yndlingsost i supermarkedet. Og spar endelig ikke på det, når du samler din toast. Krydr gerne med oregano, salt og peber, inden du lukker den.

Tilberedning

Nu bliver det et spørgsmål om præferencer. Nogle foretrækker at lave deres toast på en pande, andre i en brødrister og andre i en panini-grill. Vælg det, du synes, giver det bedste resultat. Velbekomme.

Posted in: Køkken