Red liv med en AED hjertestarter i lokalområdet

By:

Hjertestop rammer oftest uden forvarsel. Derfor er den bedste behandling forebyggelse. I de sidste par årtier har man forebygget ved at opsætte hjertestartere op over hele landet, men der er stadig brug for flere. Der er særligt brug for, at indsatsen foregår lokalt – for de lokale ved bedst selv, hvor der mangler en AED hjertestarter.

Målet med indsatsen er, at ingen nogensinde befinder sig længere fra en hjertestarter, end de kan nå at få hjælp i tide. Ved hjertestop er det nemlig sekunderne der tæller. Når hjertet stopper med at slå eller slår forkert, får man ikke ilt til hjernen. Og jo længere det står på, jo større er risikoen for varige mén.

Du kan være med til at forebygge dette ved at investere i en hjertestarter til dit lokalområde. Har du en virksomhed, er det for eksempel oplagt at stille hjertestartere til rådighed her.

En hjertestarter virker bedst, hvis den er frit tilgængelig

Når du sætter en hjertestarter op, er det vigtigt at overveje placeringen. Mange tænker måske, at det er bedst at sætte den op indendørs, så den ikke går i stykker. Men problemet her er, at mange kontorer, institutioner og lignende bliver låst af om aftenen. Desværre er der også folk, der får hjertestop på dette tidspunkt.

Derfor er den bedste løsning næsten altid, at hjertestarteren opsættes udendørs på et frit tilgængeligt område, i et hjertestarterskab, der kan beskytte maskinen mod vind og vejr. På den måde sikrer du, at der er størst mulig chance for, at din investering vil komme til at hjælpe nogen.

Hjertestarteren er egentlig en simpel opfindelse. En lille maskine, som kan give et vigtigt stød. Men selvom den er ganske let at forstå og bruge, gør den en kæmpe forskel ved blot at være tilgængelig. Gør en forskel for dit lokalområde i dag – invester i en hjertestarter.

Posted in: Førstehjælp