Hjælp til den ældre: 3 råd til at støtte familiens ældste i hverdagen

By:

At blive gammel er ikke altid sjovt, og selvom man har stor fornøjelse i at følge med i familiens udvikling, mister man langsomt selv nogle evner, som gør det sværere at få en funktionel hverdag. Sanser forværres, og musklerne bliver svagere, og det er ikke sikkert, at man har en ved sin side, der kan hjælpe. Vi kommer derfor med gode råd til, hvordan familiens ældste kan hjælpes til en bedre og mere funktionel hverdag.

Bedre hørelse giver bedre samvær

Et stort problem for ældre er, at de langsomt mister hørelsen, og til sidst kan de have rigtig svært ved at føre en samtale uden, at man skal sidde og råbe over bordet. Det er en dårlig oplevelse for alle parter, og til sidst kan den ældre finde på at trække sig helt. Med eksempelvis Phonak tilbehør kan du komme problemet til livs.

Udstyr til køkkenet

En anden ting, som bliver svært med alderen, er simple ting som at åbne dåser og løfte tunge ting. Man har som ældre fortjent at få den mad, som man gerne vil have, og det skal ens køkkenredskaber ikke sætte en stopper for. Der findes ældrevenligt udstyr, som gør det meget nemmere at lave ting i køkkenet.

Skridsikre måtter til badeværelse og vådrum

Ens hofter og knogler er enormt sårbare, når man kommer op i alderen, fordi de ikke heler på samme måde, som da man var ung. Hvis man derfor falder, kan det være kritisk, og det er særligt på badeværelset, hvor man bør anskaffe sig skridsikre måtter.

Posted in: Høreapperater