Guide: Gør hverdagen lettere for familiens ældste

By:

Har du en mor, far eller bedstemor, som er oppe i årene, og som måske godt kunne bruge noget hjælp til at udføre hverdagens gøremål? Så er der mange i din situation, og der er heldigvis forskellige tiltag, man kan gøre brug af for at komme både mindre og større problemer til livs. Vi kommer her med en miniguide til, hvordan du letter tilværelsen for den ældste i din familie.

Problemer med hørelsen?

Hørelsen er noget af det, der med tiden forsvinder ret naturligt. Det behøves ikke at have noget at gøre med underliggende sygdomme, men hørelsen vil bare langsomt blive dårligere. Det betyder samtidig, at det bliver sværere for personen at føre en samtale, og det kan nogle gange føles pinligt for den ældre ved middagsbordet. Med et høreapparat fra eksempelvis Phonak kan hele familien igen få fornøjelsen af en inkluderende samtale.

Dårlige hofter?

Kroppen bliver langsomt svagere, og i sammenhæng med det så bliver knogler også mere udsatte, hvis de skulle gå i stykker. Det kan eksempelvis være fatalt for ældre, hvis de falder og ødelægger hofte eller ben, da kroppen i den alder ikke er lige så god til at genopbygge som tidligere. Med skridsikre måtter på badeværelset kan du gøre dit for, at den ældre bedre kan færdes i hjemmet.

Svage hænder?

Et stort problem for ældre er, at det bliver sværere at lave mad. Man har ikke lige så smidige fingre som tidligere, og styrken er bestemt heller ikke den samme. Med handicapvenligt udstyr til køkkenet kan den ældre igen få lavet alle sine yndlingsretter uden problemer.

Posted in: Høreapperater