Græsfrø til alle behov

By:

De fleste haveejere har græs i haven, og derfor er græsfrø ikke underligt en af de mest anvendte frøarter herhjemme. Græsfrø kan bruges til at anlægge græsplaner både privat og i offentlige henseender, eksempelvis til fodboldbaner, parker og vejrabatter.

Som haveejer er det fantastisk at se en nyslået, tætvoksende og helt grøn græsplæne udenfor sit køkkenvindue. Omvendt er en slidt og hullet græsplæne et trist syn. Oplever du, at din græsplæne er blevet lidt træt og mat at se på, kan du med fordel vække den til live ved at så græsfrø i haven, så den igen kan vokse sig tæt og grøn, og skabe masser af liv og glæde til de gode sommerdage. Græsfrø fås i forskellige sorter, der alle er gode til forskellige formål, og derfor også kræver forskellig pleje. Skal du eksempelvis anlægge en fodboldbane, kan der være behov for en anden type græs, end hvis du skal peppe din græsplæne op hjemme i baghaven. Ligeledes har det betydning, om jorden er meget våd eller meget tør, og om græsplænen ligger solrigt eller i skyggen.

Det bedste tidspunkt at så sit græs

Græs har det allerbedst i foråret og om efteråret, og det er derfor også her, du med fordel kan bestræbe dig på at så dit græs, hvis du skal have en ny plæne. Dette skyldes blandt andet, at græs har brug for masser af vand for at gro godt, og på disse årstider får græsset altså mest muligt regnvand at mæske sig i. Regnvand indeholder mindre kalk end andet vand, og er derfor ideelt til vanding af planter og græs. Det kan også være en god idé at gøde din plæne i starten, hvis du ønsker den ekstra flot, tæt og grøn. Vælg en god naturgødning til græs for det bedste resultat.

Posted in: Natur