3 tips til at undgå skader på scenepodier

By:

Vi får alle brug for et scenepodie på et tidspunkt i livet. Enten fordi vi skal arrangere en begivenhed, eller fordi vi selv optræder. Det er kun et mindretal der lever af at optræde, men der er et hav af amatøroptrædende i Danmark.

Der er kor, teatertrupper, bands, komikere, foredragsholdere osv. Selv undervisere har brug for en scene. Stort set alle skoleelever prøver at stå på skolens scene.

Undgå at falde ned

Det er ikke ualmindeligt at optrædende træder forkert og falder ned af scenen. Den behøver ikke at være mere end nogle centimeter i højden for at komme til skade. Scenepodier skal være stabile og trygge at stå på.

Skolen bør investere i robust scenetilbehør, som yder maksimal sikkerhed for elever og gæster på scenegulvet. Du kan for eksempel se hvad Sunstill tilbyder.

Lad være med at løfte

En scenes moduler kan være tunge. Et enkelt podie af god kvalitet vejer cirka 50 kilo. Når du flytter rundt på scenens moduler skal du benytter vogne til at transportere på. Det er en god ide at opbevarer hele scenens udstyr på hver sin vogn. Så er det nemt at flytte rundt på i opbevaringen.

Når du skal sætte scenen sammen bør I være flere om opgaven. Du kan også købe hjul til de enkelte elementer så de bliver lettere at håndtere.

Sæt scenen ordentligt sammen

Sikkerheden er i højsædet. Lad være med at springe over og lave godt nok-løsninger. Brug ikke slidt udstyr og fæstn scenepodierne med udstyr der er beregnet til det.

Derfor bør du indkøbe rigeligt med ben, låse, klammer og beslag. Det er dem du skal bruge til at sætte podierne og deres udstyr sammen med. Når det er sat rigtigt sammen, så kan det holde til stor belastning uden at give sig.